Zacusca de vinete tradiţională este o mâncare foarte apreciată în România şi în ţările învecinate. Există multe feluri de zacuscă, dar parcă cea mai gustoasă este cea din Moldova. Conform tradiţiei noastre, se prepară, cu trudă, dăruire şi pricepere, imediat după recolta de toamnă. Apoi se conservă în borcane, pentru sezonul de iarnă.
Cuvântul "zacuscă" este de origine slavă, însemnând “gustare” sau “aperitiv”. Denumirea îi atestă rădăcinile străvechi, românilor fiindu-le binecunoscută savoarea unui sandviş cu zacuscă întinsă pe pâine, din moşi strămoşi.
Făcută după reţeta tradiţională româneasccă, zacusca de vinete Două Surori este preparată din legume crescute la ţară, în ritmul lor de dezvoltare, fără metode artificiale sau chimicale inutile. Crescute după legile naturii, legumele se transformă, prin coacere la foc de lemne, într-o zacuscă delicioasă, numai bună de întins pe pâine sau de savurat direct din borcan.
Gabriela Stoica,
Delicioasa!!! Cea mai buna zacusca!
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!