Care este diferența dintre gem și dulceață de capșuni?

Care este diferența dintre gem și dulceață de capșuni?

Mulți dintre noi își amintesc cu drag gustul de dulceaţă de căpşuni, servit, cu multă dragoste de bunicii şi străbunicii noştri, alături de un pahar cu apă răcoritor. Când ne amintim acea savoare dulce și fructată, ne gândim că doar în casă se poate face o astfel de dulceaţă. Poate și pentru că procesul manual de realizare implică grijă, dragoste și dăruire.

Dulceața de căpșuni este unul dintre cele mai dorite produse Două Surori, pentru că evocă amintiri plăcute ale gusturilor de odinioară. Dulceața Două Surori este preparată artizanal, după rețete vechi, românești, cu atenție sporită pentru a păstra fructele întregi și a produce o textură minunată. Dulceața de căpșuni este perfectă pentru mic dejun şi pentru gustări, dar se potriveşte şi multor reţete îndrăgite în egala măsură de cei mici şi cei mari.

Deşi dulceaţa se numără printre cele mai apreciate deserturi, mulţi fac confuzie între aceasta şi ruda sa apropiata, gemul. Care este diferenţa dintre gem şi dulceaţă? Deşi cele două produse pot părea similare, există, totuşi, deosebiri. Este important să înţelegem distincţia dintre dulceaţa şi gem, pentru a înţelege ce cumpărăm, respectiv cum să folosim produsul la varii reţete.

Ce este dulceaţa? Cum se prepară dulceaţa?

După cum menţionam anterior, prepararea dulceţii presupune multă trudă şi migală. Este un produs foarte dulce și aromat. Cea mai cunoscută reţetă implică prepararea unui sirop de zahăr cu lămâie. Pentru a obţine acest preparat delicios, se pregăteşte mai întâi un sirop din apă, zahăr şi lămâie. Când compoziţia se leagă, se adaugă şi fructele şi se lasă la fiert, până când dulceaţa atinge consistenţa perfectă. Cu toate acestea, există şi multe sortimente de dulceaţă care infirmă această regulă. Acestea se prepară lăsând fructele cu zahărul până a doua zi, după care se fierb împreună. Dulceaţa trebuie apoi pusă în borcane, dar numai după ce aceasta se răceşte. De altfel, artizanii iscuţi în prepararea dulceţurilor confirmă că în afară de dulceaţa de nuci verzi, mai toate tipurile de dulceaţa pot fi făcute fără sirop, iar rezultatul este unul delicios.

Ce este gemul? Cum se prepară gemul?

În cazul gemului, fructele şi zahărul se pun simultan la fiert. Când compoziţia se omogenizează – fructele şi zahărul fiind amestecate perfect – gemul este gata. Spre deosebire de dulceaţa, gemul poate fi pus imediat în borcane, nefiind nevoie să se aştepte răcirea.

Care este diferenţa dintre dulceaţă şi gem?

Principala diferenţă dintre dulceaţă şi gem constă în modul de preparare. Deşi reţetele se aseamană, gemul se prepară cu mai puţin zahăr, în timp ce dulceaţa are nevoie de ceva mai mult zahăr. În plus, pentru dulceaţa fructele rămân întregi.

Modul de preparare diferită indică şi o diferenţă de consistenţă între dulceaţă şi gem.


În plus, gemul se pune direct în borcane, în timp ce dulceaţa trebuie mai întâi să se răcească. 

Dulceaţă de căpşuni fără zahăr

Deși acestea sunt rețetele tradiționale, pe care și noi le preparăm cu mare drag, totuși merită menționat că există și rețete de dulceață de căpșuni fără zahăr, pentru cei care își doresc să slăbească sau care pur și simplu preferă o dietă fără zahăr. Pe site-ul Băcănia Două Surori am adus și dulceață fără zahăr, pentru ca toţi prietenii băcăniei să se poată bucura de gustul delicios al dulceţii de căpşuni.

Suport clienti Luni - Vineri : 10-17

0770663983 office@douasurori.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!