Cum alegem și unde găsim crenvurști naturali?

Cum alegem și unde găsim crenvurști naturali?
Deși sunt extrem de îndragiți de către copilași și de către tineri, crenvurștii au un renume cu multe conotații negative. Și-au câștigat acest statut datorită ingredientelor, care de cele mai multe ori nu sunt naturale, însă există și excepții.

La Băcănia Două Surori am căutat cei mai naturali crenvurști și am aflat că producătorul Albota face crenvurști naturali din carne de vită Angus de cea mai bună calitate, așa că i-am gustat, ne-au plăcut foarte mult și i-am adus și în băcănia noastră. Crenvurștii de vită de la Albota au ingrediente simple, naturale, o eticheta cu puțin scris, pentru că produsele adevărate nu au nevoie de potențiatori de arome, coloranți sau tot felul de conservanți. Astfel, crenvurștii naturali conțin doar: carne de vită în proporție de 63%, slănină de porc 37%, sare, condimente și mațe naturale. 

De-a lungul timpului, au existat mai multe dezbateri despre ce anume conțin crenvurștii și sunt câteva aspecte la care este bine să fim atenți atunci când îi cumpărăm.

1. Cantitatea de carne. De foarte multe ori ,pe etichetele crenvurștilor, în loc de carne, veți vedea carne separată mecanic. Aceasta „carne” se referă de fapt la tot felul de resturi de carne, cartilagii, țesuturi etc. În general, nu este cea mai sănătoasă carne. Pe etichetă ar trebui precizat procentul de carne, iar dacă pe etichetă apare termenul de carne separată mecanic, acei crenvurști sunt de o calitate inferioară. În general, aceștia au și un preț mai mic.

2. Atenție la prezența coloranților. Carminul este de multe ori prezent în compoziția crenvurștilor, însă aceștia dacă au ingrediente naturale, de calitate, nu au de ce să fie colorați artificial.

3. Prezența zahărului. Zahărul este adesea folosit în alimentele procesate, pentru că dă un gust bun, ce ne face să mâncăm cu poftă. Alimentele nu au nevoie de zahăr, dacă rețeta originală nu o cere. Prezența zahărului indică un produs slab calitativ, ce necesită ajustări de gust.

4. Monoglutamat de sodiu. Rolul monoglutamatului este același ca și al zahărului, este un potențiator de aromă. Însă monoglutamatul nu este un aliment sănătos, mai ales când vine vorbă să îl dăm celor mici. În plus, multe persoane au tot felul de reacții alergice la monoglutamat de sodiu.

5. Caragenan. În foarte mulți crenvurști se folosește caragenan, un agent de îngroșare, deloc sănătos.

Atenție la etichetă, să conțină doar produse naturale; la culoarea produsului, să fie cât mai naturală, la termenul de valabilitate și la gust!

Din fericire există și crenvurști naturali, așa că atunci când aveți poftă de crenvurști cu muștar sau de un hot dog delicios, vă recomandă cu drag crenvurștii de vită pe care îi comercializăm la Băcănia Două Surori!

Suport clienti Luni - Vineri : 10-17

0770663983 office@douasurori.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!