De ce să alegi băcăniile online, în detrimental lanţurilor de supermarket

De ce să alegi băcăniile online, în detrimental lanţurilor de supermarket
Cândva, produsele proaspete tradiţionale, de la producători locali, cu ingrediente naturale se regăseau în topul preferinţelor românilor. Mezelurile tradiţionale, zacusca de vinete sau dulceaţa de cireşe amare erau delicatese nelipsite de pe orice masa festivă. Odată cu modernizarea societăţii, au venit şi multe importuri occidentale – atât la nivel de produse, cât şi în ceea ce priveşte organizarea timpului şi a obiceiurilor de consum. Au apărut marile lanţuri de magazine generaliste şi alimentare, supermarket urile şi mall urile; în plus, timpul românilor a devenit tot mai scurt şi mai preţios, mulţi preferând cumpărăturile dintr-un singur loc, unde pot găsi toate produsele, în detrimentul magazinelor specializate.

Aceste schimbări au dus la declinul băcăniilor tradiţionale, acestea neputând acoperi toate nevoile de cumpărături săptămânale, fiind orientate exclusiv pe mâncare. Ca urmare, tot mai mulţi doctori au ajuns să avertizeze asupra alimentaţiei defectuoase, ce a condus la o creştere a problemelor de sănătate, precum hipertensiune, diabet sau colesterol crescut. Pentru a combate aceste afecţiuni, tot mai mulţi români au început să revină la obiceiuri mai sănătoase, pornind de la o alimentaţie cu mai puţine substanţe nocive. Drept urmare, micile băcănii au revenit în atenţia românilor.

Băcăniile prezintă multe avantaje în faţa supermarket-urilor şi a hypermarket-urilor generaliste, respectiv a produselor comercializate de acestea; mai ales când vine vorba de calitatea, prospeţimea şi ingredientele folosite în produsele alimentare. Singurul motiv de a cumpăra de la supermarket – în locul unei băcănii – este comoditatea; supermarket-ul economiseşte timp, toate produsele aflându-se într-un singur loc. Totuşi, odată cu dezvoltarea tehnologiei şi apariţia băcăniilor online, acest motiv a devenit tot mai puţin convingător pentru consumatorii care doresc să se ocupe de sănătatea familiilor lor, având grijă ce mâncare pun pe masă.

În primul rând, cu produsele băcăniilor online, ştii exact de unde vine mâncarea pe care o pui în farfurie. Majoritatea lanţurilor mari de supermarket fac parte din operaţiuni uriaşe, cu răspândire naţională sau internaţională, cu sute sau mii de magazine întinse pe un teritoriu mare. Din acest motiv, este deseori dificil de urmărit de unde provind alimentele comercializate, ce metode de producţie au fost folosite sau chiar din ce zone geografice provin. În cazul băcăniilor online, lucrurile stau mai simplu. Majoritatea băcăniilor comercializează produse de la producători locali mici, cu un control precis pe originea ingredientelor şi un proces de fabricare simplu şi transparent. Mai mult, unele băcănii online sunt chiar producători, având propriile game de produse, cum este cazul produselor Două Surori.

Băcăniile online oferă, de cele mai multe ori, produse tradiţionale proaspete, realizate din ingrediente naturale, fără substanţe nocive sau conservanţi nedoriţi. Oferta băcăniei noastre este atent selecţionată, partenerii noştri fiind producători locali mici, cu alimente bio, eco, în care noi credem personal. Angajamentul băcăniei Două Surori a fost dintotdeauna promovarea micilor producători şi încurajarea unui stil de viaţă sănătos. Această convingere reflectă atât oferta din băcănia fizică Două Surori, cât şi portofoliul de produse din băcănia online.

Nu în ultimul rând, achiziţionarea de produse dintr-o băcănie online mica înseamnă susţinerea unor business-uri locale. Majoritatea băcăniilor sunt afaceri de familie – cum este şi cazul băcăniei online Două Surori. Astfel, alegerea unei băcănii online aduce beneficii business-ului respectiv, dar şi micilor producători de la care se aprovizionează şi ajută un număr însemnat de mici afaceri de familie. 

Există multe motive bune pentru a alege o băcănie online, fie că vorbim de beneficiile produselor sau de susţinerea mediului de afaceri mic local, dar probabil cel mai important motiv pentru majoritatea cumpărătorilor este contribuţia la sănătatea propriei familii, prin achiziţionarea de produse de băcănie tradiţionale proaspete, cu ingrediente sănătoase. Cu toţii ştim că nimic nu este mai important decât sănătatea noastră şi a celor dragi.

Suport clienti Luni - Vineri : 10-17

0770663983 office@douasurori.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!