Pastele tagliatelle de la Alto Pasta sunt fâşii delicate de paste, foarte îndrăgite pentru eleganţa formei – unii îi spun formă de fundă – dar şi pentru savoarea deosebită. Sunt paste făinoase artizanale, din făină de calitate superioară şi ouă proaspete, de la găini crescute la sol. Alto Pasta au îmbinat tradiţia gastronomiei italieneşti cu secretele bucătăriei tradiţionale româneşti, pentru a produce paste de o calitate excepţională, cu o textură deosebită şi o suprafaţă mai dură, care reţin mai bine sosul.
Tagliatelle se află printre cele mai îndrăgite forme de paste din lume. Numele lor vine de la verbul “tagliara” (a tăia), iar legenda spune că tagliatelle au fost create în secolul al XV-lea, în Italia, provenind din regiunea Emilia-Romagna. De altfel, italienii din Bologna (capital regiunii Emilia-Romagna) sunt atât de mândri de tradiţia lor, încât Camera de Comerţ a Bolognei găzduieşte o replica în aur a celebrelor paste, ce serveşte drept şablon, indicând formele şi dimensiunile corecte pentru tagliatelle italieneşti. Instalaţia a fost inaugurată în 1972, de către Academia gastronomiei italieneşti (Academia Italiana Della Cucina).
Pastele tagliatelle de la Alto Pasta sunt foarte versatile, fiind ideale pentru orice preparat cu carne de porc, vită, pui sau vânat, pentru mâncăruri cu sosuri groase, alături de legume, lângă brânzeturi (tagliatelle con uovo e formaggio) sau chiar lângă nuci alese cu grijă.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.