Miere de Mană, 400g

Fagurele cu Miere
28,00 RON
Mierea de mana (miere de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.
 
In stoc

Durata de livrare: 24-48 ore

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 64 Ai nevoie de ajutor? 0722253233
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Mierea de mană se mai numeste si miere de padure deoarece ea se obtine in zonele de padure care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc). Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala (mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determina sa culeaga orice substanta dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, in mierea de mana, pe langa alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahar specific (melezitoza) care se presupune ca ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producatoare de mana. Acest tip de zahar are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mana în a carei compozitie melezitoza depaseste 15% poate cristaliza chiar in faguri, imediat ce a fost produsa de albine.
Mierea de mana contine substante antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti. De asemenea, a fost  evidentiat continutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.
Substantele minerale continute de mierea de mana sunt mai mari (de 5 sau chiar 10 ori ) decat în mierea de flori, la fel si substantele proteice si unii acizi.
Avand alta origine, ea este lipsita de uleiuri volatile si de aroma specifica mierii de flori. Mierea pura de mana are foarte putin polen, acesta provenind in special de la plantele anemofile.
Culoarea inchisa a mierii de mana (brun-verzuie inchisa) se datoreaza continutului bogat in substante minerale.
Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Asa cum am mentionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.
Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.
 

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!